La Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló (La Exprimidora) i la Associació València Capital del Disseny (entitat promotora i organitzadora de València Capital Mundial del Disseny 2022) hem formalitzat la nostra aliança amb un conveni marc de col·laboració. Entre les principals línies, es contempla l’organització d’activitats conjuntes i la dinamització de la Capitalitat a la província de Castelló.

La presidenta de La Exprimidora, Cris Cavaller, i el director de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo, juntament amb ​​Silvia Flórez, directora de Engagement de World Design Capital València 2022, han rubricat aquest conveni, que entra en vigor al febrer de 2022.

«València Capital Mundial del Disseny 2022 és una oportunitat per a posar en relleu el gran valor del disseny del nostre territori. Aquest acord ratifica que Castelló és una regió on el disseny ha sigut i és important, i posa en el mapa del disseny nacional i internacional el treball dels nostres professionals i empreses», destaca Cris Cavaller, presidenta de La Exprimidora.

Per part seua, Xavi Calvo apunta que «el disseny valencià és el que trobem de cap a cap de tota la Comunitat Valenciana. El que duen a terme els seus professionals, el de les empreses que contracten disseny, el de les institucions que confien en ell. Treballar juntament amb La Exprimidora i dur a terme projectes conjunts de promoció internacional i nacional dels seus professionals és un pas més en la vertebració del territori que volem dur a terme amb aquest projecte, i un valor clau per a garantir el gran nivell dels nostres professionals».

Sobre La Exprimidora

La Exprimidora és l’Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló. Amb més de 10 anys d’activitat, aquesta institució reuneix els principals estudis de disseny i creativitat de la província. Més de 30 estudis, amb al voltant de 200 professionals, lideren aquesta plataforma de promoció i difusió del valor del disseny en l’àmbit social, cultural i empresarial de Castelló.

Sobre València Capital Mundial del *Disseny 2022

València és Capital Mundial del Disseny en 2022 després de la designació bianual duta a terme per la reconeguda institució World Design Organization®. La ciutat de València i, per extensió la Comunitat Valenciana, és terra de creativitat. El treball de professionals del disseny, l’arquitectura, interiorisme o la il·lustració al llarg dels últims cent anys demostra una cultura del disseny que s’estén per tot el territori.

El projecte, promogut per l’Associació València Capital del Disseny i amb la recentment creada Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana a càrrec del llegat, compta amb l’impuls de l’Ajuntament de València, Generalitat Valenciana, Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Diputació de València, Visit València, Fira València, La Marina de València, l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (*AECID), Les Naus i l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE). A més de tindre com a entitats promotores a l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) i al Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV).

És una iniciativa que ha traspassat l’ambit local per a convertir-se en un projecte de dimensió nacional i projecció internacional amb el suport de tres ministeris: el Ministeri de Ciència i Innovació; el Ministeri de Cultura i Esport i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme; a més d’altres institucions com ICEX (Espanya Exportació i Inversions),Acció Cultural Espanyola, la Confederació Empresarial CEV, el Fòrum de Marques Canviades de nom Espanyoles, l’Arxiu Valencià del Disseny o la Fundació Conexus. Així mateix, ha rebut el suport d’empreses col·laboradores com Actiu, AIDIMME, Andreu World, Escato, Finsa, Gandia Blasco Group, Grupo Torrecid, Institut de Biomecànica de València, La Impremta, LZF-Lamps, Padima, Point, Profiltek, Punt, Rolser, Tau Ceràmica, Teika, Veles e Vents, Vondom i Zumex, així com d’espais culturals, entitats educatives i organitzacions professionals com READ (Xarxa Espanyola d’Associacions de Disseny), ComunitAD, FAD (Foment dels Arts i del Disseny), plataforma ArtEnBlanc, Dimova, el Col·legi Oficial de Publicitaris de la Comunitat Valenciana i el Col·legi Territorial d’Arquitectes de València.

La Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló (La Exprimidora) y la Associació València Capital del Disseny (entidad promotora y organizadora de València Capital Mundial del Diseño 2022) hemos formalizado nuestra alianza con un convenio marco de colaboración. Entre las principales líneas, se contempla la organización de actividades conjuntas y la dinamización de la Capitalidad en la provincia de Castellón.

La presidenta de La Exprimidora, Cris Cavaller, y el director de València Capital Mundial del Diseño 2022, Xavi Calvo, junto con ​​Silvia Flórez, directora de Engagement de World Design Capital Valencia 2022, han rubricado este convenio, que entra en vigor en febrero de 2022.
«València Capital Mundial del Diseño 2022 es una oportunidad para destacar el gran valor del diseño de nuestro territorio. Este acuerdo ratifica que Castellón es una región donde el diseño ha sido y es importante, y pone en el mapa del diseño nacional e internacional el trabajo de nuestros profesionales y empresas», destaca Cris Cavaller, presidenta de La Exprimidora.

Por su parte, Xavi Calvo apunta que «el diseño valenciano es el que encontramos a lo largo y ancho de toda la Comunitat Valenciana. El que llevan a cabo sus profesionales, el de las empresas que contratan diseño, el de las instituciones que confían en él. Trabajar de la mano con La Exprimidora y llevar a cabo proyectos conjuntos de promoción internacional y nacional de sus profesionales es un paso más en la vertebración del territorio que queremos llevar a cabo con este proyecto, y un valor clave para garantizar el gran nivel de nuestros profesionales».

Sobre La Exprimidora

La Exprimidora es la Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló. Con más de 10 años de actividad, esta institución reúne a los principales estudios de diseño y creatividad de la provincia. Más de 30 estudios, con alrededor de 200 profesionales, lideran esta plataforma de promoción y difusión del valor del diseño en el ámbito social, cultural y empresarial de Castelló.

Sobre València Capital Mundial del Disseny 2022

València es Capital Mundial del Diseño en 2022 tras la designación bianual llevada a cabo por la reconocida institución World Design Organization®. La ciudad de València y, por extensión la Comunitat Valenciana, es tierra de creatividad. El trabajo de profesionales del diseño, la arquitectura, interiorismo o la ilustración a lo largo de los últimos cien años demuestra una cultura del diseño que se extiende por todo el territorio.

El proyecto, promovido por la Associació València Capital del Disseny y con la recientemente creada Fundació del Disseny de la Comunitat Valenciana a cargo del legado, cuenta con el impulso de Ajuntament de València, Generalitat Valenciana, Conselleria de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo, Instituto Valenciano de Competitividad Empresarial (IVACE), Diputació de València, Visit València, Feria Valencia, La Marina de València, la Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo (AECID), Las Naves y la Entidad Metropolitana para el Tratamiento de Residuos (EMTRE). Además de tener como entidades promotoras a la Asociación de Diseñadores de la Comunitat Valenciana (ADCV) y al Colegio de Diseñadores de Interior de la Comunidad Valenciana (CDICV).

Es una iniciativa que ha traspasado lo local para convertirse en un proyecto de dimensión nacional y proyección internacional con el apoyo de tres ministerios: el Ministerio de Ciencia e Innovación; el Ministerio de Cultura y Deporte y el Ministerio de Industria, Comercio y Turismo; además de otras instituciones como ICEX (España Exportación e Inversiones),Acción Cultural Española, la Confederación Empresarial CEV, el Foro de Marcas Renombradas Españolas, el Arxiu Valencià del Disseny o la Fundación Conexus. Asimismo, ha recibido el apoyo de empresas colaboradoras como Actiu, AIDIMME, Andreu World, Escato, Finsa, Gandia Blasco Group, Grupo Torrecid, Instituto de Biomecánica de Valencia, La Imprenta, LZF-Lamps, Padima, Point, Profiltek, Punt, Rolser, Tau Cerámica, Teika, Veles e Vents, Vondom y Zumex, así como de espacios culturales, entidades educativas y organizaciones profesionales como READ (Red Española de Asociaciones de Diseño), ComunitAD, FAD (Foment de les Arts i del Disseny), plataforma ArtEnBlanc, Dimova, el Colegio Oficial de Publicitarios de la Comunitat Valenciana y el Colegio Territorial de Arquitectos de Valencia.